"Yabancıların Entegrasyonu" Konulu Eğitim İçin Almanya'dayız.

"Yabancıların Entegrasyonu" Konulu Eğitim İçin Almanya'dayız

Okulumuz tarafından, Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen 2020-1-TR01-KA101-081252 numaralı "Öğrenci Koçluğu ve Yabancıların Entegrasyonu" başlıklı projemizin ikinci hareketliliği Almanya'da gerçekleştirildi. Okulumuzun idareci ve öğretmenlerinden oluşan 8 kişilik proje grubu Almanya'nın Recklinghausen şehrinde 5 gün süreyle "Yabancıların Entegrasyonu" konulu kurs eğitimi aldı.

Almanya yabancıların entegrasyonu, göçmen ve sığınmacıların uyumu konusunda uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahip olduğu için bu eğitimi Almanya'da aldık.  Okulumuzda ve bölgemizde son yıllarda artan yabancı öğrencilerin eğitim sistemine ve ülkemize uyumunu hızlandırmak, bu öğrencilere rehberlik yaparak sorunlarıyla baş etme yöntemleri ile ilgili eğitim alan proje grubumuz bu deneyimlerini okulumuza ve bölgemize aktararak farkındalık oluşturacak. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 28.824 Euro hibe ile desteklenen bu projemiz ile daha önce de Avusturya'da 8 personelimiz "Öğrenci Koçluğu" konusunda bir haftalık eğitim almıştı.

11.10.2021 1650