Okulumuzun  Erasmus+  kapsamında,

Okulumuzun Erasmus+ kapsamında, "Eğitimde Dijital Araçların Kullanımı" başlıklı projemizin elektronik bülteni ve panosu.

07.08.2023 317

Proje kapsamında, davetli yabancı uzman okulumuzda eğitim etkinlikleri gerçekleştirdi ve  8 öğretmenimiz, Barselona, İspanya'da işbaşı eğitim faaliyetlerine katıldı.

"Eğitimde Dijital Araçların Kullanımı" projesi, okulumuzun eğitimde dijital araçları etkin bir şekilde kullanma kabiliyetini geliştirmeyi hedefledi. Ayrıca, Avrupalı meslektaşlarla işbirliğini artırarak uluslararası bir ağ oluşturmayı amaçladı. Proje sürecinde öğretmenlerimiz, eğitimde dijital uygulamalar ve web teknolojileri konusunda deneyim kazandı ve bu bilgileri öğrencilerimize aktaracak becerileri geliştirdi.

Proje faaliyetleri yurtdışından davet edilen bir uzmanın okulumuzda gerçekleştirdiği eğitimle başladı. İşbaşı gözlem faaliyeti kapsamında seçilen 8 öğretmenimiz İspanya'nın Barselona şehrine gönderildi. Katılımcı öğretmenlerimiz Barselona’da iki farklı ev sahibi okulda işbaşı gözlem çalışmalarına katılarak dijital uygulamaların eğitim süreçlerinde nasıl etkin kullanıldığını öğrenme fırsatı buldular.

Bu proje sayesinde öğretmenlerimiz, mesleki ve kültürel yeterliklerini geliştirme imkanı buldu. Katıldıkları işbaşı gözlem çalışmaları ve derslere eşlik etme süreci, öğretmenlerimizin dijital araçları eğitimde nasıl başarılı bir şekilde kullanacaklarına dair becerilerini artırdı. Aynı zamanda, Avrupalı meslektaşlarla yapılan işbirliği, gelecekte daha büyük ölçekli uluslararası projeler için temel oluşturdu.

Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenerek toplamda 13.490 Euro hibe tahsisi alındı. Sağlanan bu destek, proje faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesini ve öğretmenlerimizin uluslararası deneyimlerini mümkün kıldı.

"Eğitimde Dijital Araçların Kullanımı" projesinin sonuçlarını yaygınlaştırma ve etki çoğaltma çalışmaları kapsamında hazırladığımız elektronik pano (padlet) ve proje bülteni, ilgili kişiler ve kurumların erişimine açılarak diğer okullar, eğitimciler ve eğitim yöneticileri tarafından dijital araçların etkin kullanımına katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Okulumuz, "Eğitimde Dijital Araçların Kullanımı" projesiyle dijital dönüşümün eğitimdeki önemine vurgu yapmaya devam edecek ve gelecekte daha fazla uluslararası işbirliği projesine öncülük etmeye devam edecektir. Bu projenin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağladığı faydaların uzun dönemli etkileriyle, diğer eğitim kurumlarına da ilham vermesi beklenmektedir.

Elektronik Pano için;

E-Proje Bülteni İçin;